[UPDATE] Accident de tren în judeţul Arad

accident de tren

ora 11.00

Începând cu ora 10.46 a fost reluată circulaţia feroviară pe relaţia Şimand – Nădab, segment feroviar închis traficului în cursul acestei dimineţi, începând cu ora 08.05, după ce trenul Regio 13383, care circula în relaţia Arad-Oradea, a surprins şi lovit un tir la o trecere la nivel, semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei. Patru trenuri de călători care circulau pe acest segment feroviar au staţionat până la reluarea circulaţiei în gările adiacente, acestea urmând să ajungă la destinaţie cu întârziere. Cele 4 trenuri de călători au cumulat întârzieri totale de 500 de minute. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest accident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au avut ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă.

ora 9.00

Circulaţia feroviară pe relația Arad – Oradea este întreruptă pe raza localității arădene Nădab, din cauza unui accident de tren. Un tir a intrat în gabaritul căii ferate la trecerea la nivel cu cale ferată, semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei. Autocamionul cu semiremorcă a fost lovit de trenul Regio 13383 care circula în relaţia Arad-Oradea. Trenurile de călători care circulă în relaţia Ciumeghiu – Arad respective Timişoara Nord – Iaşi staţionează în gările Nădab şi Şimand până la eliberarea căii ferate şi reluarea circulaţiei. Conform primelor informaţii, camionul o luase pe o variantă a DN79, la intrarea într-un sat, și probabil din neatenție șoferul nu a observat trenul, care l-a acroșat târându-l aproximativ 200 de metri pe calea ferată. Singura persoană rănită în urma accidentului este șoferul camionului. Se aşteaptă o macara pentru a ridica vehiculul de pe șinele de cale ferată, astfel încât circulația feroviară să poată fi reluată. Traficul rutier pe DN 79 nu este afectat.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a intervenit cu un echipaj de descarcerare de la Detaşamentul Chişeneu Criş şi cu o ambulanţă SMURD echipată cu medic. Conducătorul autovehicului a fost descarcerat şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, căpitan George Pleşca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce, bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a decedat în ambulanţă, în drum spre Spitalul Clinic Judeţean Arad.

(Sebastian Dragomir)

Sursa foto: www.infobrad.ro

Cele mai citite

Related Articles