Alin Petrache este noul preşedinte al COSR

Alin Petrache

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a fost ales joi, 29 mai, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), din primul tur de scrutin la alegerile desfășurate cu prilejul Adunării Generale a forului olimpic național. Diferenţa între voturile primite de candidaţi a fost mare, Alin Petrache obținând 143 de voturi, din 202 valabile, în timp ce Octavian Bellu a primit doar 33 de voturi, iar Elisabeta Lipă 21 de voturi.

Alin Petrache va avea un mandat de doi ani şi îl va înlocui pe Octavian Morariu, preşedinte al COSR din 2004, astfel el devine la 37 de ani al 16-lea preşedinte al COSR. Mandatul lui Alin Petrache, actualul conducător al Federaţiei Române de Rugby, este până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic. Morariu a demisionat după 10 ani de mandat, interval în care a fost reales de două ori.

În Comitetul Olimpic şi Sportiv Român Alin Petrache a mai ocupat funcţia de secretar general adjunct, între 2005 şi 2009 şi vicepreşedinte, din 2013.

Alin Petrache, născut la 29 octombrie 1976, la Bucureşti, a jucat rugby la echipele Dinamo Bucureşti, RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon şi Beziers, iar la echipa naţională de rugby a României a disputat 32 de meciuri.

Se retrage din activitatea de sportiv, în 2005, din cauza unor probleme de sănătate, devine preşedinte al FR Rugby în 2009. În intervalul 2012-2013, a fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret. Este deputat PSD în Colegiul 15 Bucureşti din decembrie 2012. În Parlamentul României, Alin Petrache este membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Sursa foto: frr.ro

(Marius Mureşan)

Cele mai citite

Related Articles