Infracţiuni rutiere la frontieră

Ermina

Două infracţiuni rutiere au fost depistate în ultimele zile de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin. La Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş a fost identificat un autoturism care circula deşi nu avea inspecţia tehnică valabilă. Şoferul este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. La sfârşitul săptămânii trecute, pe raza localităţii Moldova Veche a fost depistat în trafic un alt autoturism care avea numărul de înmatriculare provizoriu valabil în circulaţie doar pe teritoriul Germaniei. Şi în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală, a informat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, agent Ermina Echert.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară ceteţeanul român Dumitru J., în vârstă de 56 ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş Severin. Acesta conducea un autoturism marca „Hyundai Tucson”, înmatriculat în Italia. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea inspecţiei tehnice a autoturismului în cauză. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autocolantul inspecţiei tehnice era fals”.

„La sfârşitul săptămânii trecute, pe raza localităţii Moldova Veche, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Moldova Veche a oprit pentru control autoturismul marca “Audi A4”, cu numere de înmatriculare provizorii de Germania, condus de un cetăţean român, Eduard V.I., în vârstă de 18 ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş-Severin. În urma verificărilor efectuate asupra documentelor autovehiculului, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare provizoriu este valabil în circulaţie doar pe teritoriul Germaniei. Lui Eduard V.I. i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România”.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles