Fostul Primar din Zăvoi băgat după gratii de Romeo Dunca

primar Zăvoi

Actualul primar al comunei cărăşene Zăvoi, Ion Scorobete a fost condamnat definitiv în dosarul omului de afaceri Romeo Dunca. Alături de acesta, fostul primar al comunei Zăvoi, Antonie Bunei şi încă cinci funcţionari ai administraţiei din Zăvoi au primit pedepse definitive, fiind acuzaţi pentru luare de mită, dare de mită şi complicitate infracţiunile de luare, respectiv dare de mită.

Astfel Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins calea de atac a Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, dar şi recursurile inculpaţilor Gheorghe Adrian Lungu, Avram Ioan Gherga, Maria Grozav, Antonie Bunei, Silviu Iosif Bunei, Firuţ Mihuţ si Ion Scorobete împotriva deciziei penale din 25 iunie 2013 a Curtii de Apel Timisoara, privind si pe inculpatul Niţu Bunei. Astfel Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis şi păstrat decizia Curţii de Apel Timişoara – Secţia Penală.

Astfel, Ion Scorobete ar putea pierde funcţia de edil-şef al comunei Zăvoi, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Antonie Bunei, fostul primar al comunei Zăvoi, va sta după gratii 6 ani, fiind cea mai mare condamnare din acest dosar pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţ. Acesta a cerut bani omului de afaceri Romeo Dunca, pentru aprobarea unui proiect montan între Poiana Mărului şi Muntele Mic.

Silviu Iosif Bunei, va sta după gratii pentru următorii patru ani pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. Secretarul comunei Zăvoi, Gheorghe Adrian Lungu, a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara şi ÎCCJ la un termen de trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de cinci ani. Mihuţ Firuţ, în funcţie de consilier juridic a primit doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani. Avram Ioan Gherga, cel care dădea mită fostului primar al comunei Zăvoi, Antonie Bunei, din partea omului de afaceri Romeo Dunca, a fost şi el condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani. Maria Grozav, care era folosită de omul de afaceri Romeo Dunca pentru aceleaşi scopuri ca şi Avram Ioan Gherga, a fost condamnată la un an şi şase luni închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de trei ani şi jumătate. În cazul lui Niţu Bunei, fiul fostului priamr al comunei Zăvoi, Curtea de Apel Timişoara a decis schimbarea încadrării  juridice din complicitate la luare de mită, în favorizarea infractorului, care îi este tată, astfel procesul împotriva lui cu privire la această infracţiune a fost oprit.

Cel care i-a denunţat pe inculpaţi este tocmai omul de afaceri Romeo Dunca. Acesta a precizat pentru Radio România Reşiţa: “Vis-a-vis de soluţia dată şi eu am aflat azi-diminează, mie îmi pare într-un fel rău, că din cauza denunţului pe care l-am făcut  nişte oameni şi-au pierdut libertatea, îmi pare rău că s-a irosit atâta timp, atâta consum nervos din partea tuturor şi în loc să punem mână de la mână fiecare, să facem ceva bun, uite că ne irosim timpul pe procese pentru a ne justifica şi pentru a ne lupta unul cu altul. Să sperăm că vom reuşi să ducem la capăt ce am început atunci, vis-a-vis de proiectul turistic.

Eu m-aş fi aşteptat ca autorităţile să ajute, cu o intenţie pozitivă atunci când vrei să faci ceva de care să beneficieze şi cei de lângă time, mă aştept ca cei care au puterea în mână să te ajute.

Am crezut în asta, am pornit cu elan şi la jumătatea drumului am fost forţat să accept nişte condiţii penale aş putea spune. M-am revoltat şi am acţionat în consecinţă şi rezultatul îl vedeţi.”

Romeo Dunca a mai precizat că ceea ce ar putea fi cu adevărat un lucru bun din experienţa pe care el a avut-o cu autorităţile comunei Zăvoi este ca alţii să ia aminte şi să nu se repete asemenea situaţii. (Ovidiu Babolea)

Sursă foto: 7-zile.com

De același autor

Related Articles