[ANCHETĂ] Laptele de lângă corn între “a fi” și “a nu (prea) fi”

10250310_741641335875430_1491159528_n

Părinţii elevilor din mai multe școli ale municipiului Reşiţa au sesizat o serie de nereguli la paharele de lapte distribuite de fabrica din Oraviţa prin programul naţional “Cornul şi laptele”. În ultima lună cutiile de lapte au ajuns în unităţile şcolare  pe jumătate goale spun aceştia. Pe 2 aprilie echipa Radio Romania Reşiţa a demarat o anchetă.

Şi administratorul Liceului Diaconovici Tietz din Reşiţa a observat că paharele de lapte sunt tot mai goale. Astfel că în urmă cu aproximativ o lună a început o anchetă și apoi şi-a anunţat superiorii. Boris Vatzulik, directorul liceului, a sesizat atât firma din Oravița cât şi Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În data de 2 aprilie am adunat mai multe doze de lapte de la Liceul Teoretic Diaconovici Tietz, Colegiul Naţional Mircea Eliade şi Școala Generala nr 7. Cu ajutorul unor pahare gradate am măsurat cantitatea de lapte şi rezultatul a fost clar; din 200 de ml. atât cât trebuiau să existe într-un pahar nu erau decat 170. În  urma acestui fapt pe 3 aprilie am luat legătura cu directorul fabricii de lapte din Oraviţa, Ilie Şuveţi şi l-am rugat să ne explice ce s-a întâmplat. “S-a ajuns în această situaţie din cauza unor defecţiuni la un utilaj. A fost o eroare tehnologică şi nu un furt, pentru că oamenii care lucrează la mine sunt cinstiţi”, a precizat acesta.

În urma anchetei realizate de echipa Radio Romania Reşiţa problema a fost rezolvată.

Și dacă totuşi cei 29.000 de elevii din judeţul Caraş-Severin  au primit timp de o lună 170 de ml. de lapte în loc de 200 , la un calcul simplu rezultă că aproximativ 17.000 de litri au ramas la fabrică, deşi această cantitate ar fi trebuit să ajungă la elevi. La un alt calcul simplu dacă un litru de lapte ar costa 3 lei paguba ar fi de  peste 50.000i de lei.

Ascultaţi ancheta realizată de Daiana Roşca:

Cele mai citite

Related Articles