Cetăţenii din Republica Moldova, fără vize în Spaţiul Schengen

A passenger walks past a European Union sign at the border cross with Croatia in Dobova

Uniunea Europeană a semnat decizia de eliminare a vizelor pentru cetăţenii din Republica Moldova, care va intra în vigoare la 28 aprilie.
Cetăţenii moldoveni deţinători de paşapoarte biometrice vor putea călători fără viză în Spaţiul Schengen începând cu 28 aprilie. Anunţul a fost făcut în plenul Parlamentului European de către ministrul adjunct de externe al Greciei, Dimitris Kurkulas, ţară care deţine în prezent preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.
La rândul său comisarul pentru afaceri interne Cecilia Malmstrom, precizează într-un comunicat că posibilitatea călătoriei fără viză în spaţiul european de liberă circulaţie va întări relaţiile economice, sociale şi culturale între Uniunea Europeană şi Republica Moldova şi demonstrează că un angajament politic şi o aplicare eficientă a reformelor duc la rezultate concrete, exemplu care ar putea fi urmat şi de alte ţări din regiune.
Parlamentul European a votat la 27 februarie 2014 cu o largă majoritate, în favoarea liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova care deţin paşapoarte biometrice. Republica Moldova devine prima ţară din Parteneriatul Estic, care va beneficia de liberalizarea regimului vizelor.
Anunţul privind eliminarea vizelor pentru Republica Moldova pe contul oficial de twitter al comisarului pentru afaceri interne Cecilia Malmstrom.

Cele mai citite

Related Articles