PNL, UDMR şi PMP au anunţat candidaţii la europarlamentare

votPNL, UDMR şi PMP şi-au depus astăzi la Biroul Electoral Central lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Termenul de predare a acestor liste expiră miercuri. Partidele concurează pentru cele 32 de locuri alocate României în forul legislativ al Uniunii Europene. În competiţie s-au înscris astăzi şi candidaţi independenţi. Biroul Electoral urmează să soluţioneze eventualele contestaţii până pe 16 aprilie, după care candidaturile rămân definitive.
PNL a strâns peste un milion de semnături pentru sprijinirea candidaţilor la alegerile europarlamentare. Printre aceştia Norica Nicolai, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Adina Vălean şi Eduard Helvig. Liderul partidului, Crin Antonescu, a reafirmat că îşi propune să obţină 25% din voturi şi că europarlamentarii săi vor susţine proiecte liberale în viitorul Parlament European.
Crin Antonescu: Proiectele liberalilor din România se vor face simţite în structurile europene, în speranţa că viitorul Parlament European şi, în cadrul acestuia, şi candidaţii noştri vor reuşi să păstreze şi să dezvolte ideea Europei unite şi că România va juca un rol demn în cadrul structurilor europene.
Foştii aliaţi de guvernare ai PNL, reuniţi acum în alianţa PSD-UNPR-PC, au depus deja de sâmbătă lista de candidaţi la europarlamentare. Liderul social-democrat, premierul Victor Ponta, susţine că alianţa îşi propune să obţină mai mult de 10 europarlamentari. Astăzi, actualul partener al alianţei la guvernare, UDMR, a depus lista completă de candidaţi. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, susţine că se doreşte obţinerea a 2 sau 3 mandate şi se pronunţă pentru o participare importantă a electoratului la acest scrutin.
Kelemen Hunor: Trebuie să spunem că, din punctul de vedere al societăţii, viitorul trebuie să fie şi nu există altă cale decât în UE, într-o Europă mai puternică şi mai unită din punct de vedere politic, din punct de vedere economic, chiar şi din punct de vedere administrativ.
PDL a depus ieri lista de candidaţi, pe primele locuri fiind Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu. Pe această listă nu se află şi Elena Băsescu, care este în prezent europarlamentar. De altfel, ea a demisionat astăzi din PDL şi a anunţat că s-a înscris în PMP. Mai mult, Elena Băsescu a anunţat că nu va candida la Parlamentul European şi că opreşte procesul strângerii de semnături. Şi Partidul Mişcarea Populară a depus astăzi lista de candidaţi la Parlamentul European; lista este deschisă de Cristian Preda, urmat de Siegfried Mureşan.
Eugen Tomac, liderul PMP: Este o zi importantă pentru PMP; suntem cel mai tânăr partid al României, noi avem un obiectiv foarte precis: dorim să obţinem un rezultat cu două cifre.
Până acum, la BEC s-au înscris doi candidaţi independenţi: Corina Ungureanu, fosta campioană mondială la gimnastică sportivă, şi medicul Filip Constantin Tiţian.

Sursa: RADOR

Foto: politicaromaneasca.ro

Cele mai citite

Related Articles