Ziua Maghiarilor de Pretutindeni sărbătorită la Arad

maghiari -zi

Cu prilejul evenimentului, organizat în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din municipiul Arad, au avut loc astăzi o serie de manifestări artistice şi comemorative organizate de UDMR.

Manifestările, la care au participat peste 400 de persoane au început cu o paradă a portului popular şi un spectacol artistic. La ora 16.00 au avut loc depuneri de coronae şi jerbe de flori la Statuia Libertăţii Ungariei din Parcul Reconcilierii romano-ungare şi la Arcul de Triumf românesc ridicat în memoria eroilor de la 1848.

La manifestările organizate de UDMR Arad au participat lideri locali şi reprezentanţi ai Consulatului General al Ungariei de la Cluj-Napoca.

Reprezentantul Consulatului, Tokacs Peter a data citire mesajului primului ministru al Ungariei Victor Orban, în care acesta a arătat că alegerile parlamentare din Ungaria din 6 aprilie 2014 reprezintă pentru maghiarii de pretutindeni o oportunitate de a-şi exercita dreptul la vot pentru o ţară cu un parlament naţional deschis tuturor. Tokacs Peter:

Mesajul prim ministrului Victor Ponta, adresat comunităţii maghiare, cu această ocazie, a fost citit de subprefectul de Arad, Radu Stoian:

Manifestările din parcul reconcilierii la care au fost prezenţi şi câţiva reprezentanţi ai Noii Drepte sau încheiat fără incidente şi provocări.

Finalizat în urma cu 9 ani, Parcul Reconcilierii Româno-Ungare este locul în care comunitatea maghiară din Banat îşi organizează sărbătorile sau îşi comemorează eroii.

Foto:  surse externe

(Ioan Suciu) (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles