Compasiune, solidaritate… durere

DSC03522Caransebeşenii au dat dovadă, în ultimele zile, de multă compasiune, apreciere şi solidaritate. Evenimentul trist în urma căruia Alexandra, o adolescentă de numai 15 ani,  şi-a pierdut viaţa, iar alţi 6 tineri au ajuns la spital cu răni grave, a îndoliat o comunitate întreagă.
Alexandra a fost condusă pe ultimul drum astăzi la Caransebeş. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Sf Ioan Botezătorul, iar cortegiul funerar format din sute de tineri, colegi şi rudele fetei, a traversat întregul municipiu, spre cartierul Pipirig, unde tânăra a locuit cu familia. Alexandra îşi va dormi somnul de veci în Cimitirul Sf Iosif Tezviteanu tot din zona Pipirig.
În ziua fatidică de 8 martie tânăra voluntară se afla la o acţiune caritabilă de întrajutorarea a bătrânilor din Oţelu Roşu. Ea a împărţit alimente şi a dăruit flori în special doamnelor de ziua lor. Nu ştia însă că de Ziua Femeii firul scurt al vieţii avea să se termine brusc.
Familia Alexandrei a înţeles dăruirea şi înclinaţia fetei lor către actele sociale, astfel că în echipa de voluntari a Episcopiei Caransebeş va intra tatăl tinerei, pentru a continua proiecte caritabile în folosul binelui, ne-a declarat coordonatorul centrului de Voluntariat Petrişor Rada.

(Cornelia Vlaicu)

De același autor

Related Articles