[UPDATE] Rezultate dezastruoase la simularea evaluării naţionale în Caraș-Severin

evaluare_nationala_2012_14105700

Judeţul Caraş-Severin e codaş în clasamentul pe ţară întocmit în funcţie de rezultatele la simularea evaluării naţionale, rezultate mai slabe înregistrându-se numai în Călăraşi.Doar 36,3% dintre mediile obţinute de elevii cărăşeni au fost peste 5. Rezultatele slabe atrag după ele o serie de măsuri: situaţia fiecărei şcoli va fi analizată în parte, vor fi organizate şedinţe cu părinţii şi ore de pregătire cu elevii pentru îmbunătăţirea rezultatelor până la examenul din vară, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ioan Moatăr. Totuşi elevii nu vor putea fi obligaţi să participe la meditaţii. În consecinţă, acestea nu vor avea succes dacă nu va exista o colaborare între şcoală, părinţi şi elevi. Anul acesta rezultatele obţinute la evaluarea naţională vor avea o pondere de 75% în media de admitere la liceu.

Ioan Moatăr:

…………………………………………………

Rezultate dezastruoase la simularea evaluării naţionale în judeţul Caraş-Severin. Doar 36,3% dintre mediile obţinute de elevii cărăşeni au fost peste 5, rezultate mai slabe fiind obţinute doar în judeţul Călăraşi. Copiii de clasa a 8-a s-au descurcat cel mai bine la limba şi literatura română, probă la care aproape 60% dintre ei au obţinut note peste 5. La matematică au fost cele mai slabe rezultate, doar puţin peste 19% dintre elevi obţinând note peste 5. Procentul de promovare la limba şi literatura maternă a fost de aproximativ 20%. Notele nu vor fi trecute în catalog, scopul simulării fiind în primul rând obişnuirea elevilor cu condiţiile de examen.

În judeţul Timiş, 45,5% dintre mediile obţinute de elevi au fost peste 5, în Arad – 39,9%, în Hunedoara – 44,1%, iar în Mehedinţi – 40,4%.

Sursa foto: www.realitatea.net

(Karina Tincul)

Cele mai citite

Related Articles