[UPDATE] Interimat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin

sursa foto: politiacaras.ro21 februarie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin va avea de astăzi conducere interimară după ce comisarul şef Grigore Stolojescu a fost împuternicit la comanda Institutului de Studii pentru Ordine Publică. Ieri, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-au desfăşurat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de adjunct al şefului I.P.J. Caraș-Severin. În urma evaluării, comisarul-şef Viorel Avram a fost declarat admis, urmând a coordona segmentul de ordine și siguranță publică. De asemenea, comisarul-şef Mihai Moatăr a fost declarat admis, având în coordonare activitatea de investigare a criminalității. Cel mai probabil unul dintre ei va conduce Inspectoratul, dar numirea se va face astăzi de către IGPR.

Stolojescu a precizat pentru postul nostru de radio că noua funcţie îl onorează, reprezintă o provocare şi e convins că cel care va prelua conducerea Inspectoratului va continua munca depusă pentru ca judeţul să rămână cu infracţionalitate redusă. El a vorbit şi despre principalele atribuţii a stucturii pe care o conduce din această săptămână:

(Sebastian Dragomir)

Grigore Stolojescu a trimis şi o scrisoare de mulţumire către postul nostru de radio, pe care o redăm în întregime:

“Întrucât începând cu data de 19 februarie 2014 am fost împuternicit să exercit o funcție de conducere în altă structură a Ministerului Afacerilor Interne, vă rog să-mi permiteți, ca, la finalul unei lungi perioade la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, să vă mulţumesc pentru excelenta colaborare cu dumneavoastră personal și cu instituția pe care o reprezentați, pentru modul în care ați reflectat activitatea inspectoratului nostru, ați transmis mesajele noastre și totodată pentru legătura pe care ați creat-o cu cetățenii județului, în slujba cărora suntem și noi și dumneavoastră.

În această perioadă cât am condus inspectoratul, din 2009 până astăzi, am construit împreună o sintagmă și în același timp o realitate, aceea că județul Caraș-Severin este un ”județ liniștit și sigur”. Zi de zi, prin activitățile desfășurate și prin rezultatele dobândite, am demonstrat că suntem în slujba cetăţenilor, că suntem responsabili de păstrarea ordinii şi liniştii publice în fiecare comunitate unde fiecare om al legii îşi desfăşoară activitatea. Îmi permit să evoc doar rezultatele obținute în anul 2013, unanim apreciate ca fiind cele mai bune din ultimii ani, datorate activităților și eforturilor depuse de polițiștii cărășeni.

Vă garantez că voi rămâne întotdeauna deschis pentru oamenii și instituțiile din județul nostru, vă mulțumesc pentru buna colaborare dintre Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin și instituția pe care o conduceți și doresc sincer ca această colaborare fructuoasă să continue, pentru binele comunității”.

 20 februarie

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Grigore Stolojescu, va prelua de mâine conducerea unei alte instituţii a Ministerului Afacerilor Interne. El a fost împuternicit pe funcţia de director al Institutului de Studii pentru Ordine Publică (ISOP), cu gradul de chestor principal. Stolojescu va răspunde de formarea tuturor cadrelor Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv a personalului prefecturilor din ţară. Grigore Stolojescu părăşeşte astfel poliţia cărăşenă în fruntea căreia va fi desemnată mâine o altă persoană, deocamdată cu titlul de interimat până la organizarea unui concurs. Comisarul-şef Grigore Stolojescu a mai fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al ISOP în aprilie 2012.

(Laura PIPERIU)

Cele mai citite

Related Articles