[FOTO-AUDIO] Cu sau fără atv în ariile protejate?

Jandarmii cărășeni pun piciorul în prag și interzic accesul ATV-urilor în zona ariilor protejate.

Încă de la instalarea în funcția de șef al Postului Montan de Jandarmi Muntele Mic, plutonierul adjutant Adi Crepela spunea că vor fi organizate mai multe acțiuni în acest sens.

„Dorim să combatem anumite fenomene care sau desfășurat în această zonă și vizavi de turism desfășurat pe mijloace cu combustie internă o să organizăm acțiuni de amploare pe viitor. Ne axăm în special pe zona stațiunii Muntele Mic pentru ca turiștii să își dea seama că pe pârtii nu se pot desfășura orice fel de activități. Dacă sunt destinate pentru schi, păstrăm destinația pentru schi și snowboard, nu pentru ATV și snowmobil”.

La sfârșitul săptămânii trecute, jandamii împreună cu lucrători din cadrul Sit Natura 2000 au stat de vorbă atât cu agenții economici care oferă spre închiriere ATV-uri, cât și cu turiștii dornici de o plimbare cu astfel de mijloace motorizate, din zona stațiunii Muntele Mic. A fost remintit faptul că accesul neautorizat cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis prin lege.  Scopul acțiunii a fost informarea cetățenilor privind importanța ariilor naturale protejate, practicarea unui turism responsabil, dar și folosirea mijloacelor motorizate cu respectarea prevederilor legale, a declarat Marius Săndulescu, ofițer de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

„Dorim să reamintim că accesul neautorizat cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis prin lege, iar încălcarea acestei prevederi constituie contraventie și se sancționează cu amenda contravențională de la 5000 lei la 10000 lei pentru persoane fizice și de la 30000 lei la 60000 lei pentru persoane juridice, conform OUG 57/2007, art 53, al 2, litera “m”.

Jandarmii au mai precizat că nu este suficientă doar înființarea ariilor naturale protejate, este nevoie să avem grijă de ele, să le păstrăm așa cum ne-au fost dăruite.

De același autor

Related Articles