[AUDIO] Fermierii care incendiază terenurile agricole, lăsaţi de APIA fără subvenţii!

APIA atenţionează fermierii care ard miriştile şi resturile vegetale de pe pajişti şi terenuri agricole că sunt pasibili de pierderea subvenţiei pe suprafaţă.

Potrivit legislaţiei europene, orice fermier care solicită plăţi în cadrul schemelor directe, are obligaţia să respecte normele de ecocondiţionalitate pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploataţiei, indiferent de mărimea lor.

Directorul APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu, a declarat pentru Radio Reşiţa că, “este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente”.

În caz contrar se aplică o sancțiune administrativă prin reducerea plăţilor sau excluderea de la întreaga sumă a subvenţiilor, care urmează a fi acordate beneficiarilor în baza cererilor de ajutor pe care aceștia le transmit la centrele APIA din judeţ.

Dumitru Stepanescu

Dumitru Stepanescu a mai subliniat că, arderea resturilor vegetale este permisă doar cu obţinerea permisului de lucru cu focul, emis de primării, cu avizul Gărzii de Mediu şi cu luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului.

Cele mai citite

Related Articles