[AUDIO] Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism: ”sperăm la măcar o medalie la Campionatele Europene de sală pentru seniori”

216

În oraşul polonez Torun încep joi seara Campionatele Europene de atletism în sală pentru seniori, cu numeroase delegaţii prezente la startul competiţiei. România participă cu 15 sportivi la ediţia ce se desfăşoară în perioada 4-7 martie. La feminin vom fi reprezentaţi de nouă atlete: Marina Baboi (60 m), Andrea Miklos (400 m), Claudia Bobocea (1.500 m), Anamaria Nesteriuc (60 m garduri), Alina Rotaru (lungime), Florentina Iuşco (lungime), Daniela Stanciu (înălţime), Roxana Rotaru (3.000 m), Petronela Simiuc (800 m).

La cea de-a 36-a ediţie a Campionatelor Europene de sală, pentru România vor concura la masculin şase atleţi: Petre Nicolae Rezmiveş (60 m), Gabriel Bitan (lungime), Cosmin Ilie Dumitrache (60 m garduri), Alin Anton (60 m garduri), Robert Parge (400 m) şi Mihai Cristian Pîslaru (400 m).

Dintre cei cinci atleţi români calificaţi la JO 2020, în Polonia vor evolua patru, Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime).

Preşedintele forului naţional de specialitate, Florin Florea, a vorbit pentru Radio România Reşiţa, despre competiția din Polonia, acolo unde însoţeşte delegaţia tricoloră:

”Este prima competiţie de o asemenea amploare ce are loc în Europa, chiar şi în lume, în actualele condiţii impuse de pandemie. Ţin să-i felicit pe organizatori, este o organizare foarte bună, nu este deloc uşor să găzduieşti astfel de evenimente în această perioadă. Este foarte bine că putem concura din nou, aici fiind prezenţi sportivi din 47 de ţări, din cele 51 de ţări afiliate la Federaţia Europeană de Atletism. Vreau să-i felicit pe sportivii şi antrenorii români pentru sezonul de iarnă foarte bun şi că au reuşit să-şi îndeplinească baremurile pentru competiţie. În delegaţie avem doi sportivi de elită europeană: Gabriel Bitan (în proba de lungime) şi Andreea Miklos (la 400 m plat), care ne dau speranţe să privim către o medalie. Este foarte important că echipa noastră este unită şi că nu sunt probleme de sănătate. Competiţia va începe în această seară, cu serii de calificare în probele de lungime şi 3000 m. Competiţia este transmisă pe canalul european-athletics.com.”

https://european-athletics.com/

Campionatele Europene de atletism sunt găzduite pentru a doua oară în istorie de Polonia, după ediţia de la Katowice, din 1975.