[AUDIO] Robert Lupu, selecţionerul naţionalei de futsal: meciul cu Bosnia-Herţegovina este ”finala”, iar calificarea la Euro 2022 este foarte importantă pentru futsalul din România

322

Naţionala de fotbal în sală a României dispută joi, 4 martie meciul tur cu Bosnia-Herţegovina din preliminariile Campionatului European din 2022. Ziua meciului cu Bosnia-Herţegovina începe cu o veste bună! Jucătorii şi staff-ul naţionalei au avut rezultat negativ la testarea oficială COVID-19 dinaintea jocului.

Jocul are loc de la ora 20.00 la Sala Polivalentă din Bucureşti şi este considerat ca o ”finală” de către selecţionerul tricolorilor, reşiţeanul Robert Lupu, care declarat pentru Radio Reșița:

”Este o partidă destul de grea pentru că Bosnia se află într-o situaţie foarte bună, iar noi, chiar dacă ocupăm locul II în grupă, nu ne situăm atât de bine ca şi puncte. Au şaşe puncte şi în cazul în care ar câştiga, s-ar îndrepta foarte bine spre calificarea la Campionatul European, ocuparea unui loc printre cele două echipe ce se vor califica. În meciul de astăzi avem o singură variantă: victoria. Testele Covid- 19 ale întregului staff şi ale jucătorilor sunt toate negative, este o veste foarte bună şi sunt bine pregătiţi. Noi am avut două meciuri anterioare bune, în care ne-a lipsit doar rezultatul. Ideea este să fructificăm mai mult fazele pe care le avem. Calificarea la Euro 2022 este foarte importantă pentru futsalul din România. ”    

Sunt 4 puncte în favoarea Bosniei în clasament (două victorii faţă de cele două remize ale României), astfel că victoria este crucială. Celălalt meci al grupei, Serbia – Macedonia de Nord, este programat vineri, de la ora 19:00.

Returul cu Bosnia Herţegovina va avea loc la Zenica, săptămâna viitoare.

Grupa din care face parte naţionala României a devenit una foarte complicată, după primele două etape. Marea surpriză a fost victoria Bosniei-Herţegovina, la Novi Sad, 4-2 cu favorita seriei, Serbia. România a făcut două rezultate de 2-2, cu Serbia (la Timişoara) şi cu Macedonia de Nord (la Skopje).

sursa foto: FRF