Cine n-are un japonez, să-şi cumpere! Sprijin asiatic pentru Progresul Ezeriş

Oficialii echipei de fotbal Progresul Ezeriş – singura reprezentantă a Caraş-Severinului în Liga a III-a – se pot felicita pentru decizia cooptării în lot a japonezului Takenori Kawagoe. Sosit în vara lui 2019 la gruparea cărăşeană, “Take” a fost adoptat rapid de marea familie a Progresului, iar colaborarea a fost una de succes, atât pe teren, cât şi în afara lui. Primit cu căldură la formaţia cărăşeană, jucătorul de 25 de ani născut la Tokyo a răspuns la fel, implicându-se nu doar sportiv, ci şi în plan administrativ. Prezentată şi pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, povestea sa a depăşit limitele Caraş-Severinului şi a devenit cunoscută pe plan naţional.

La finele anului trecut, pe când se afla acasă în Japonia, Take a cerut permisiunea clubului pentru a crea un cont în vederea atragerii de finanțări pe o platformă de crowdfunding, în contextul efectelor pandemiei. În același timp, japonezul a promovat Progresul la diferite instituții media sportive din țara natală, a produs pe banii lui tricouri și alte materiale vestimentare cu însemnele clubului, pe care le-a prezentat și comercializat, inclusiv la FC Kamiina, școală de fotbal din Nagano. Totul pentru a susține echipa! Iar luna aceasta, graţie demersurilor lui Take, Progresul Ezeriş a primit încă o veste bună: o companie asiatică din zona software, JPIT Solutions Malaysia, e interesată să devină sponsor al echipei din sezonul următor!

Takenori Kawagoe spune că are o relaţie deosebită cu gruparea cărăşeană, care l-a primit cu braţele deschise:

“Am ales să vin la Ezeriș la sfaturile agentului meu, îmi plac oamenii care conduc echipa, avem o relație de sinceritate care este foarte rară, ce-i drept. Poate nu sunt condițiile ideale de infrastructură sau financiare, dar sunt plătit corect și chiar am primit bilete de avion pentru Japonia. Am plecat la acest drum de a ajuta conducătorii clubului pentru că efectele pandemiei ne-au afectat financiar, au crescut inclusiv costurile prin testele PCR. Am vrut să ofer ajutor celor care m-au ajutat”, a spus japonezul, citat de FRF.

Nou-promovată în Liga a III-a, echipa de fotbal Progresul Ezeriş se pregăteşte pentru startul sezonului de primăvară. Obiectivul declarat al cărăşenilor este menţinerea pe cea de-a treia scenă a fotbalului românesc.

De același autor

Related Articles