Prefectul Cristian Gâfu:”Deschidem centrele de vaccinare de la Slatina Timiş şi de la Bozovici, ne pasă de populaţia din mediul rural!”

Prefectul judeţului Caraş-Severin îşi doreşte să deschidă alte 2 centre de vaccinare în judeţul Caraş-Severin, de această dată pentru populaţia din mediul rural. În cursul săptămânii viitoare, dacă lucrurile decurg conform planului, vor deveni funcţionale centrele de la Slatina Timiş şi de la Bozovici.

În viitorul apropiat şi în Anina se va deschide un centru pentru imunizarea populaţiei, cu sprijinul primăriei, a dat asigurări prefectul Cristian Gâfu.

Astăzi avem o videoconferinţă cu Centrul Naţional de Vaccinare. Luăm în calcul săptămâna viitoare deschiderea a două centre de vaccinare, urmând ca din data de 1 aprilie, în funcţie şi de adresabilitatea populaţiei, respectiv dorinţa populaţiei de a se vaccina să fie deschise majoritatea centrelor de vaccinare din judeţ. Eu îmi doresc să deschidem centrele aflate în comune pentru că în Caraş-Severin din cauza reliefului, populaţia are acces mai greu spre oraşe şi doresc să deschidem centrele de la Slatina Timiş şi de la Bozovici, urmează să analizăm acest aspect dar îmi doresc acest lucru pentru că şi populaţia de la sate are dreptul de a ajunge mai repede la un centru de vaccinare.

Şi asta nu e tot, doresc să deschid un centru de vaccinare şi pentru oraşul Anina pentru că aşa cum se ştie, populaţia din Anina are acces mai greu către oraşele Reşiţa sau Oraviţa. Peste 1500 de persoane din Anina au vârsta peste 65 de ani şi ne gândim să deschidem un centru şi aici, este şi dorinţa domnului primar Românu, în acest sens şi a promis că amenajează un centru acolo”, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

De la începutul campaniei de imunizare şi până în prezent în judeţul Caraş-Severin au fost administrate 17.757 de doze de vaccin împotriva SARS CoV-2.

De același autor

Related Articles