Studenţii şi profesorii de la UBB Reşiţa, jandarmii de la Oraviţa şi Caransebeş s-au alăturat proiectului “Să fii erou este în sângele tău”

Persoanele cu boli cronice din judeţul Caraş-Severin au mare nevoie de sânge! Iniţiatorul campaniei umanitare “Să fii erou este în sângele tău”, Lili Gherle face apel la cetăţenii sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani să vină la Centrul de Transfuzii din Reşiţa într-un număr cât mai mare.

Oamenii nu trebuie să-şi facă griji deoarece, donarea se realizează în condiţii de maximă siguranţă, luându-se măsuri suplimentare pentru a fi împiedicată transmiterea virusului SARS CoV-2. Detalii ne oferă coordonatorul campaniiei umanitare Lili Gherle.

Campania umanitară de donare de sânge a continuat şi astăzi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşita. În total 21 de persoane au donat sânge. Au fost 5 jandarmi din Oraviţa şi 3 de la Caransebeş. Şi studenţii UBB Resita s-au mobilizat exemplar, sala de aşteptare a fost din nou plină iar oamenii au venit cu sufletul deschis să ajute. De altfel, atât pentru jandarmi cât şi pentru profesorii şi studenţii de la UBB Reşiţa donarea de sânge a devenit o tradiţie. De ani de zile Universitatea din Reşiţa sprijină acest proiect prin intermediul prodecanului Facultatii de Inginerie, Cristian Chioncel, prezent şi el astăzi la acţiunea de donare de sânge. Despre importanţa acestui gest, profesorul Cristian Chioncel:

Activitatea Centrului de Transfuzii Sanguine din Caras-Severin nu a fost restrictionata din cauza cazurilor de coronavirus confirmate în Banat si în tara. Oamenii trebuie sa întelega ca bolnavii au nevoie de sânge si în aceasta perioada, în care din pacate numarul donatorilor a început sa scada extrem de mult atrag atenţia, organizatorii campaniei umanitare.

Campania umanitară de donare de sânge se va încheia vineri la ora 12.00 dar cetăţenii care nu ajung în următoarele două zile pot veni la unitatea din Reşiţa la începutul lunii martie.

Cele mai citite

Related Articles