[FOTO-AUDIO]Episcopia Caransebeşului se implică în salvarea tânărului Ionuţ

În primele două duminici din luna februarie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, s-a desfășurat la nivelul Eparhiei Caransebeșului o colectă pentru un tânăr de 14 ani care suferă de o boală foarte gravă.

Ionuț-Petrică Mutașcu este din localitatea Verendin, județul Caraș-Severin, care de mai bine de jumătate de an se confruntă cu o tumoare abdominală și are nevoie de ajutor pentru a reuși să ducă lupta la capăt, cu bine.

„Intervenția de care acest copil are nevoie este una foarte costisitoare și poate avea loc doar în străinătate. Prin efortul preoților și a credincioșilor din Eparhia noastră suma care s-a adunat este de aproximativ 20.000 de euro. Este lăudabilă și inițiativa credincioșilor din parohia de unde este acest tânăr, adunându-se de aici 40.000 de euro. Menționăm că această parohie Verendin este una rurală și nu foarte mare”, a subliniat părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

pr. Gabriel Gozman

Preasfințitul Părinte Lucian a primit la Centrul Eparhial, familia tânărului Ionuț, pentru a le înmâna banii. Părintele Episcop s-a rugat alături de aceștia în Paraclisul Episcopal pentru sănătatea lui Ionuț, rostind și o rugăciune de mulțumire pentru cei care au donat. Pe lângă suma de bani ierarhul a oferit o icoană și o carte de rugăciuni pentru a-i fi de folos lui Ionuț.      

Boala acestui tânăr a debutat în luna iunie a anului 2020, când a acuzat dureri și spasme abdominale. După o serie scurtă de investigații și tratamente care nu i-au ameliorat durerile, băiatul a fost dus la Spitalul de copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, unde urma să fie operat de peritonită acută, în timpul operației, medicii observând formațiunea tumorală cu aspect vegetant care îngloba apendicele.

De la acel moment, până în luna ianuarie a acestui an, Ionuț a fost internat în spital, în stare gravă, unde a fost supus mai multor analize și tratamente severe, ajungând, în cele din urmă, la citostatice.

Părinții copilului, oameni simpli și modești, au făcut toate demersurile necesare pentru a reuși să-i ofere lui Ionuț șansa de a-și recăpăta viața și copilăria, astfel că, în prezent, băiatul se află la o clinică din Turcia, beneficiind de primele ședințe de chimioterapie, radioterapie și imunoterapie, însă costurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei.

„Vând tot, dau totul, însă am nevoie și de ajutor!”, sunt cuvintele îndurerate ale domnului Ionică Mutașcu, tatăl lui Ionuț. După aceste ședințe de terapie medicală, Ionuț va fi supus unei intervenții chirurgicale, ale cărei costuri încă nu sunt cunoscute.

Și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea lui Ionuț și a familiei sale. Astfel, cei care doresc să ajute și să exerseze binele, o pot face fie donând direct voluntarilor ATOR Banatul de Munte, fie prin transfer bancar, în contul IBAN: RO87BTRLRONCRT0270766801, Banca Transilvania, Asociația „Centrul de Tineret Moniom”, cu specificația „Pentru Ionuț” – Anita Radics

Sursa foto:

De același autor

Related Articles