Camere video în unităţile de învăţământ arădene

camera de supravegherePrimăria municipiului Arad va achiziţiona 40 de camere video pentru supravegherea unităţilor şcolare din oraş.

“După cum se ştie, anul trecut am realizat, pe fonduri europene, amplasarea a 30 de camere video în municipiul Arad, acestea ajutând la promovarea oraşului, dar şi pentru poliţie, atunci când a fost cazul. Tot anul trecut am decis extinderea acestei reţele cu alte camere de luat vederi, amplasamentul acestora fiind propus de poliţie. Mai mult, în acest an, în cadrul Comisiei de Ordine Publică, s-a solicitat extinderea acestui proiect, în special în zona unităţilor de învăţământ, vizate fiind în special intrările în şcoli şi curţile acestora”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Potrivit edilului, din acest motiv, în proiectul de buget al municipiului Arad pentru anul 2014 sunt prevăzuţi bani pentru efectuarea unui studiu privind amplasarea acestor 40 de noi camere video, la toamnă urmând ca municipalitatea să înceapă procedurile de achiziţie.

Acesta a anunţat că, odată cu montarea acestor camere, se va schimba şi locaţia comandamentului de monitorizare, care în prezent funcţionează în sediul Primăriei Arad.

“Urmează apoi ca undeva pe artera principală a Aradului, să amenajăm un nou sediu al comandamentului de monitorizare al oraşului, unde va avea acces atât Poliţia Locală, cât şi cea Statală. Trebuie spus că, potrivit bilanţului pe 2013 al Poliţiei, numărul de furturi a scăzut, la fel şi numărul de tâlhării, crescând în schimb numărul de furturi din autoturisme, infractorii căutând să iasă din raza acestor camere”, a adăugat primarul Gheorghe Falcă.

Sursa: Agerpres

(Ildiko Szendrei)

Cele mai citite

Related Articles