Guvernul italian analizează noi măsuri de relaxare a restricţiilor

Începem o săptămână cu relaxări progresive ale restricțiilor în majoritatea statelor lumii, care încearcă în mod prudent să își repornească economiile și să normalizeze viața socială. La nivel mondial, pandemia de coronavirus s-a soldat cu aproape 4,1 milioane de contaminări și peste 280.000 de decese.

Statele Unite au aproape 80.000 de morți, urmate de Marea Britanie cu 32.000, Italia peste 30.000, Spania și Franța fiecare peste 26.000.

Vigilența rămâne însă cuvântul de ordine, după ce Germania și Coreea de Sud au anunțat creșteri ale numărului de contaminări, după renunțarea la o parte din restricții.

Italia a anunțat ieri 800 de noi cazuri de coronavirus, cele mai puține înregistrate de la începutul crizei, numărul deceselor și al cazurilor grave din spitale sunt și ele în scădere, iar guvernul analizează noi măsuri de relaxare.


Corespondenţă din Roma, reporter Elena Postelnicu – “În ultimele 24 de ore, în Italia au murit 165 de persoane infectate cu COVID-19, un număr record în ultimele două luni, dintr-un total de 30.560 de decese, înregistrate în cele 11 săptămâni de epidemie. Astăzi, premierul Giuseppe Conte, va avea o reuniunea online pe internet cu președinții tuturor regiunilor, pentru a hotărî împreună eliminarea altor restricții de la 18 mai, pe lângă cele deja decise, cum ar fi deschiderea magazinelor, a bisericilor pentru credincioși şi a muzeelor. Măsurile luate ar putea să fie diferite de la regiune la regiune, în funcție de evoluția epidemiei și a numărului de bolnavi. Deja în provincia autonomă Bolzano magazinele au fost deschise de sâmbătă, iar de astăzi își reiau activitatea saloanele de coafură, cele de înfrumusețare, restaurantele și barurile, peste șapte zile urmând să se deschidă grădinițele, iar de la 25 mai toate hotelurile îi  așteaptă deja pe turiști.” RRA

Cele mai citite

Related Articles