Un cetăţean s-a ales cu dosar penal după după ce a încercat să ofere mită unui poliţist pe DN6

În data de 08.05.2020, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție- S.J.A. Caraș-Severin și Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au prins în flagrant un cetățean care a dat suma de 800 lei și 100 euro unui agent de poliție rutieră, pentru ca acesta să nu îl sancționeze contravențional pentru încălcare unor norme la regimul circulației rutiere, potrivit OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Din datele pe care le avem, poliţistul implicat lucrează la Serviciul Rutier din Băile Herculane, iar flagrantul a avut loc pe raza localităţii Mehadia, pe DN 6.

În cauză s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile și se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prev. și ped. de art. 290 alin. (1) din Codul penal.

Urmărirea penală reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrânge în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.

Cele mai citite

Related Articles