Numărul persoanelor vindecate de COVID-19, la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara a ajuns la 289

Până la această dată, 289 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 10 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ.

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș au efectuat verificări în unități comerciale, urmărindu-se modul în care au fost implementate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2.

Cu această ocazie, pentru neconformitățile constatate (nerespectarea obligaţiei privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală şi de sănătate a angajaţilor) a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.600 lei.

De asemenea, au fost efectuate controale în domeniul apei potabile la utilizatori (industrie, alimentație colectivă) și a fost verificată colectarea șidepozitarea deșeurilor periculoase. Nu au fost constatate neconformități.

În paralel, se continuă acțiunea de verificare din punct de vedere igienico-sanitar a spațiilor de cazare destinate persoanelor carantinate sau destinate odihnei personalului medical, din cadrul unităților sanitare care tratează pacienți pozitivi sau suspecți. Similar, au fost supuse controlului și societățile care oferă în sistem catering hrana persoanelor carantinate.

În conformitate cu prevederile legislative actuale, operațiunile de dezinfecție în spațiile de carantină sunt coordonate, astfel încât, la finalul unei serii de 14 zile, se asigură dezinfecția completă, efectuată de către operatori autorizați în acest scop și cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății.

Cele mai citite

Related Articles