[AUDIO] În Caraş-Severin s-a mai deschis un centru de carantină

Autorităţile din Caraş-Severin au fost nevoite să mai deschidă un centru de carantină după ce iniţial, în judeţ mai funcţiona doar un astfel de spațiu, într-un hotel din Băile Herculane.

Începând de duminică a fost reactivat şi un centru la Caransebeş, întrucât, la sfârşitul săptămânii trecute s-au întors în ţară aproximativ 100 de cărăşeni care erau obligaţi să intre în carantină, spune prefectul de Caraş-Severin, Cristian Gîfu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a explicat şi procedura în care cetăţenii întorşi din străinătate ajung să intre în carantină. Cei mai mulţi intră în ţară pe la Nădlac 1 cu maşina personală, dar sunt şi cazuri în care trec vama pe jos, după ce au fost aduşi în apropiere de graniţă de diferite mijloace de transport. Aceştia din urmă sunt evaluaţi epidemiologic şi transportaţi spre centrele de carantină cu autospeciale ale Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, prin sistemul RELEU, de la un judeţ la altul, până în zona de domiciliu.

Prefectul Cristian Gîfu a mai spus că după fiecare transport, autospecialele ISU sunt decontaminate, operaţiune care necesită resurse umane şi materiale. În ultima perioadă, la solicitarea pompierilor, a fost pus la dispoziţie şi au autobuz al Poliţiei de frontieră cu o capacitate de 40 de locuri.

De același autor

Related Articles