[AUDIO] Dotări şi studii în mediul online la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa

Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa se încadrează în categoria instituţiilor care îşi continuă activitatea adaptându-se cât mai bine condiţiilor impuse pandemie. În prezent, toate activităţile se desfăşoară exclusiv în mediul online. Pentru Radio Reşiţa, prorectorul UEM, Cristian Chioncel, a precizat că studenţii şi-au manifestat dorinţa ca şi după traversarea acestei perioade, orizontul cel mai apropiat fiind noul an universitar, să fie continuate aceste metode, chiar şi parţial:

În altă ordine de idei, pentru al treilea an consecutiv, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, prin Facultatea de Inginerie şi Management, a aplicat şi câştigat prin Fondul de Dezvoltare Instituţional al Ministerului Educaţiei Naţionale un nou proiect menit să sprijine dotarea laboratoarelor din domeniul tehnic, prin proiectul: Laboratoare moderne – studenţi informaţi, în valoare de 160.225 lei.
Obiectivul general al proiectului constă în modernizarea bazei materiale utilizate pentru susţinerea activităţilor didactice aplicative din domeniul ingineriei, în vederea pregătirii profesionale a studenţilor. În cadrul proiectului se vor realiza patru standuri moderne, prevăzute cu sisteme de comandă şi comunicare care permit şi interacţiunea on-line, menite să fie utilizate în cadrul lucrărilor aplicative (laborator, practică, cercetare) din domeniile inginerie electrică, informatică aplicată şi mecanică.


Pentru utilizarea aparaturii moderne, se vor efectua sesiuni de perfecţionare a cadrelor didactice ţi sesiuni de pregătire profesională a studenţilor de la specializările inginereşti, cu scopul de a dezvolta competenţele şi abilităţile practice, urmând de asemenea ca noile dotări să fie promovate şi în rândul elevilor din regiune, prin sesiuni instructiv-educative.

De același autor

Related Articles