Ionuț Stroe: înțeleg nerăbdarea pentru reluarea competițiilor, dar nu este momentul oportun

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, marţi, că înţelege nerăbdarea celor implicaţi în activitatea sportivă din România pentru reluarea competiţiilor, dar a precizat că nu este momentul oportun pentru acest lucru, scrie Agerpres.ro

Stroe spune că este nevoie de un cadru legal bine definit, în care să fie descrise fazele de începere a pregătirilor şi competiţiilor.

Tuturor ne e greu, înţeleg nerăbdarea unora pentru reluarea competiţiilor sportive, dar trebuie să fim cumpătaţi, trebuie să avem răbdare şi să acţionăm cu prudenţă. Să nu aveţi cumva impresia că sportul este un domeniu aparte, că este cumva ferit de această pandemie a coronavirusului. Toate aceste competiţii pe care noi ni le dorim reluate, dar nu este momentul oportun, vă spun sincer, noi lucrăm la acest scenariu, care să descrie şi faza de pregătire şi faza de competiţii, nu pot începe fără un cadru legal bine definit”, a declarat Stroe.

În acest moment toate competiţiile sportive din România sunt suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, ministrul Stroe fiind adeptul repornirii treptate a activităţii sportive, idee lansată şi la reuniunea miniştrilor de sport din ţările Uniunii Europene de săptămâna trecută.

sursa foto: Ministerul Tineretului si Sportului

Cele mai citite

Related Articles