Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis astăzi, de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, din funcţia de conducere a Comisiei Ştiinţifice anti-COVID

Profesorul Adrian Streinu Cercel a fost demis astăzi, de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, de la coordonarea comisiei ştiinţifice anti-COVID din Ministerul Sănătăţii.

Locul său va fi luat de directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSPA , Adriana Pistol. S-a luat această decizie din cauza proiectului propus de doctorul Adrian Streinu Cercel prin care s-a adus în discuţie izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum încolo.

În acel proiect, s-a stipulat chiar şi despărţirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor, proiect care a generat o serie de reacţii negative, în special în mediul online.

Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar preşedintele comisiei. Noi avem discuţii, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus să ne gândim cum să protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcţia de preşedinte al acestei comisii şi i-am comunicat şi dânsului acest lucru. Astfel că, în locul domnului Streinu-Cercel, în comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul Naţional de Sănătate Publică”, aprecizat astăzi, ministrul Nelu Tătaru.

În plus, ministrul sănătăţii a mai hotărât introducerea în această comisie a mai multor specialişti din domeniul sănătăţii.

Cele mai citite

Related Articles