[AUDIO] Program gratuit de tele-asistenţă psihologică în situaţii de criză, la iniţiativa Universităţii de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timişoara a iniţiat, cu rezultate semnificative, începând de la declararea stării de urgenţă în România, un program de tele-asistenţă psihologică în cadrul comunităţii UVT. După ce au fost susţinute zeci de solicitări, în cadrul acestui program de Suport psihologic în situaţii de criză, oferit de echipa de voluntari a Departamentului de Psihologie, care au şi confirmat viabilitatea şi utilitatea programului, a urmat extinderea acestui serviciu, realizat în mod gratuit, spre persoanele aflate în carantină şi izolare, din Timişoara şi din Banat. De luni până vineri, între orele 10 şi 16, o echipă de voluntari oferă consiliere prin intermediul unei linii telefonice pentru suport psihologic: 0790. 476. 695. Pentru Radio Reşiţa, consilier în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, Horea Băcanu:

Această perioadă de restricţii implică şi unele reacţii psihologice negative care se pot corecta prin asitenţă de specialitate.

De același autor

Related Articles