Material lemnos, în valoare de peste 38.000 de lei, confiscat în ultimele zile

Peste 160 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 38.000 de lei, au fost confiscați în ultimele zile. Pe parcursul ultimei săptămâni, polițiștii cărășeni, împreună cu inspectori silvici de la Garda Forestieră Județeană Caraș-Severin au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților silvice pe raza județului, efectuând în acest sens, verificări la depozitele și platformele primare de exploatare a materialului lemnos, precum și controale în trafic, la autovehiculele care transportă masă lemnoasă pe drumurile din județ.

Astfel, în urma abaterilor constatate, polițiștii de la Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.000 de lei și s-a dispus confiscarea valorică și faptică a unei cantități totale de 167 de metri cubi de material lemnos, de diferite specii și sortimente, în valoare de aproximativ 38.600 de lei.

În urma controalelor efectuate în zilele de 13-15 aprilie, cu privire la modul de respectare a prevederilor legale privind proveniența materialelor lemnoase înregistrate în aplicația SUMAL și expedierea materialului lemnos din platformele primare, la societăți comerciale din zona Caransebeș și Bozovici, a rezultat un volum total de peste 92 de  metri cubi de lemn transportat peste volumul înregistrat în procesele verbale de reprimire. Pentru aceste nereguli au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos, estimat la peste 17.600 de lei.

De asemenea, vineri, 10 aprilie a.c., polițiștii au depistat pe raza orașului Anina un bărbat din localitate care transporta cu un camion aproximativ 9,15 metri cubi de cherestea, fără a deține documente legale de proveniență și însoțire a materialului lemnos. Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de peste 6.500 de lei a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic. În acest caz, a fost aplicată o sancțiune contravențională de 5.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 171 din 2010, republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Polițiștii cărășeni împreună cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic continuă acțiunile pe raza județului și în perioada următoare.

Cele mai citite

Related Articles