Fundaţia Comunitară Banatul Montan continuă să ajute Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. O nouă tranşă de materiale de protecţie a ajuns astăzi, la unitatea medicală!

Fundaţia Comunitară Banatul Montan continuă să ajute Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa cu echipamente medicale, necesare în lupta cu noul coronavirus. Vestea bună este că fundaţia a reuşit să-şi atingă obiectivul propus la începutul campaniei, ba chiar l-a depăşit pentru că oamenii au continuat să doneze şi să înţeleagă importanţa cauzei.

O nouă tranşă de materiale de protecţie au ajuns astăzi la spital. Detalii ne oferă directorul Fundaţiei Comunitare Banatul Montan, Răzvan Todor.

Ne bucurăm pentru că am reuşit să strângem peste 325 de mii de lei, sumă la care nu ne aşteptam la început, când am dat drumul la campanie. Target-ul iniţial era de 85 de mii de lei dar se pare că l-am depăşit cu mult, mai bine spus am reuşit să cumpărăm produse în valoare de peste 250 de mii de lei. Chiar astăzi, ne-au ajuns 250 de combinezoane de protecţie pentru personalul medical, combinezoane care pot fi spălate în condiţii speciale şi pot fi refolosite. Cu ajutorul partenerilor de la Bucureşti, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare am reuşit să achiziţionăm 1000 de măşti FFP2, pe care le-am şi împărţit în secţiile care se află în linia întâi. Am mai reuşit să cumpărăm măşti pentru ventilaţie şi încă aşteptăm să ne mai vină o comadă de 1000 de măşti FFP2, pe care am pus-o în urmă cu două săptămâni, se pare că au fost ceva probleme la fabrica din Coreea şi la vamă când au ajuns în ţară”, ne-a declarat directorul Fundatiei Comunitare Banatul Montan, Razvan Todor.

Campania continuă şi se poate dona atât prin SMS la 8837 cu textul RESITA cât şi pe site-ul Fundaţiei Comunitare Banatul Montan.

Partea de achiziții de echipamente impune și multă muncă de documentare prealabilă pentru a ne asigura că ce cumpărăm e valoros, util și la un preț decent, mai ales în contextul în care apar diverse soluții noi pe piață despre care nu există foarte multe informații. Tot ceea ce facem prin această campanie e menit să ne ajute pe noi toți, oamenii din comunitate, ne-au transmis voluntarii Fundaţiei Comunitare Banatul Montan.

De același autor

Related Articles