Alexandru Rafila:”Dacă nu vom ţine cont de sfaturile autorităţilor, imediat după Paşte, sistemul medical din România va fi greu încercat de COVID-19″

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie şi reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel prin intermediul Radio România Reşiţa, la cetăţeni să respecte în continuare măsurile ordonanţelor militare.

Dacă nu vom ţine cont de sfaturile autorităţilor imediat după sărbătorile pascale sistemul medical din România va fi greu încercat din cauza numărului mare de persoane depistate cu COVID-19 şi nu ne dorim asta, atrage atenţia Alexandru Rafila.

În această perioadă grea, vă asigur că toată lumea se implică iar autorităţile fac eforturi mari, să păstreze această distanţare socială, în special de Paşte pentru că în caz contrar vom atinge un vârf, imediat după aceste sărbători, spre sfârşitul lunii aprilie şi chiar nu ne dorim asta. Acest vârf ar putea pune la încercare sistemul medical din România, în cazul în care va creşte semnificativ numarul de cazuri, cei mai afectaţi fiind vârstnicii dar şi cei care au comorbidiţăţi, de aceea fac şi eu apel să rămânem la domiciliu şi să nu intrăm cu alte persoane în contact, de sărbători, este în interesul nostru să ne protejăm pe noi şi pe cei dragi nouă, nu dorim să fie pusă în pericol sănătatea publică”, ne-a declarat preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila susţine că există posibilitate şi în sezonul rece să ne confruntăm din nou cu SARS-CoV-2, pentru că iarna virozele respiratorii cresc în intensitate. El precizează că tocmai de aceea, măsurile din actuala pandemie ar trebui păstrate într-o mare măsură cel puţin până la finalul anului.

Cele mai citite

Related Articles