[FOTO] Expoziţie virtuală de artă plastică pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și a Forumului Democratic al Germanilor Caraș-Severin!

În data de 12 aprilie, creștinii vor sărbători Învierea Domnului în rit apusean (romano-catolici, evanghelici luterani, reformați calvini), iar pe 19 aprilie, cel în rit răsăritean (ortodocși, greco-catolici). În pregătirea acestei mari Sărbători a creștinătății, a noastre și a familiilor noastre, organizăm o expoziție de artă plastică virtuală, pe net, care are ca tematică „SFINTELE SĂRBĂTORI PASCALE 2020”. Această inițiativă demonstrează totodată că prin intermediul artelor plastice, „luptăm” împreună în cel mai frumos mod cu putință contra pandemiei care ne-a schimbat total viața în aceste zile: prin artă contra coronavirusului!

Au fost invitați să colaboreze la acest proiect artiști plastici din țară și de peste hotare, cu maximum 3 lucrări de persoană. Au răspuns invitației noastre: Viorel Coțoiu (Bocșa), Viorica Ana Farkas (Reșița), Marianne Florea (Reșița), Livia Frunză (Reșița), Adina Ghinaci (Reșița), Flavia Beatris Grădinaru (Reșița), Veronika Haring (Maribor, Slovenia), Doina Hlinka (Reșița), Gustav Hlinka (Reșița), Eleonora Hoduț (Reșița), Orest Kryworutschko (Cernăuți, Ucraina), Cristina Lihat (Sânnicolau Mare), Ioana Mihăiescu (Reșița), George Molin (Ticvaniu Mare), Bogdan Piperiu (Reșița / Tuttlingen, Germania), Vasile Popovici (Reșița), Nik Potocean (Bocșa), Albert Puschnig (Klagenfurt am Wörthersee, Austria), o lucrare cu autor necunoscut din colecția Udo Peter Puschnig (Klagenfurt am Wörthersee, Austria), Tatiana Țibru și Cvetka Vidmar:(Maribor, Slovenia). Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte pentru lucrările trimise!

 În următoarele 21 de zile, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și a Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin (adresa: Demokratisches Forum der Banater Berglanddeutschen) vor apărea lucrările fiecărui artist în parte, precum urmează:

Viorel Coțoiu: joi, 9 aprilie

Viorica Ana Farkas: vineri, 10 aprilie

Marianne Florea: sâmbătă, 11 aprilie

Livia Frunză: duminica, 12 aprilie

Adina Ghinaci: luni, 13 aprilie

Flavia Beatris Grădinaru: marți, 14 aprilie

Veronika Haring: miercuri, 15 aprilie

Doina Hlinka: joi, 16 aprilie

Gustav Hlinka: vineri, 17 aprilie

Eleonora Hoduț: sâmbătă, 18 aprilie

Orest Kryworutschko: duminica, 19 aprilie

Cristina Lihat: luni, 20 aprilie

Ioana Mihăiescu: marți, 21 aprilie

George Molin: miercuri, 22 aprilie

Bogdan Piperiu: joi, 23 aprilie

Vasile Popovici: vineri, 24 aprilie

Nik Potocean: sâmbătă, 25 aprilie

Albert Puschnig: duminică, 26 aprilie

lucrarea cu autor necunoscut din colecția Udo Peter Puschnig: luni, 27 aprilie

Tatiana Țibru: marți, 28 aprilie

Cvetka  Vidmar:: miercuri, 29 aprilie.

Acesta este un proiect al Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, al Forumului Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin și al Asociației Germane de Cultura și Educație a Adulților Reșița.

Vă doresc tuturora în primul rând multă sănătate, dar și putere sufletească să treceți peste aceste momente grele pentru toată omenirea, de la mic la mare, de la tânăr la vârstnic. Și încă un îndemn: în aceste zilele să fim mai buni, mai solidari cu cei de lângă noi, să fim purtători de dragostea Bunului Păstor! SĂRBĂTORI FERICITE ȘI BINECUVÂNTATE!

Erwin Josef Țigla

(inițiator de proiect)

Cele mai citite

Related Articles