Neil Young pune la dispoziţie fanilor întreaga discografie gratuit

În contextul izolării, muzicianul canadian Neil Young oferă acces liber pe site-ul său la întreaga discografie, potrivit Le Figaro, citată de News.ro

Discografia sa online constituie o comoară inestimabilă pentru toţi fanii săi. Lansată în decembrie 2017, platforma Neil Young Archives era disponibilă pentru un abonament de zeci de euro pe an. Muzicianul a anunţat de câteva zile că fanii o vor putea accesa gratuit. 

Pe site se găsesc toate înregistrările realizate de Neil Young din 1963, textele cântecelor, imagini, dar şi filme pe care le-a realizat sub pseudonimul Bernard Shakey din 1972. 

Fiu de jurnalist sportiv recunoscut în Canada, Neil Young are pe site şi un jurnal în care a scris mărturii despre viaţa. Artistul le răspunde internauţilor şi organizează difuzarea de cântece inedite. 

Young a început să-şi arhiveze opera înregistrată şi filmată în 1990. 

Dacă Bob Dylan a fost primul care şi-a comercializat concertele şi piesele inedite din 1991 cu seria Bootleg, Neil Young este cel care acordă mai multă grijă documentării carierei sale, una dintre cele mai fascinante din istoria rockului. 

De săptămâna trecută, artistul a transmis concerte intime oferite de acasă şi filmate de soţia sa, actriţa Daryl Hannah. 

foto News.ro

De același autor

Related Articles