Donald Trump avertizează asupra unei perioade critice în SUA

Președintele american Donald Trump i-a avertizat pe americani că urmează o perioadă critică, după ce Statele Unite au devenit țara cu cei mai mulți contaminați cu noul coronavirus, cu 186.000 din cei peste 830.000 raportaţi la nivel mondial și cu bilanțul zilnic de decese apropiindu-se rapid de recordul Italiei.

Avertizat de propriii consilieri că numărul morților ar putea ajunge de ordinul milioanelor, președintele Trump a renunțat la optimismul de până acum.

Donald Trump: Vreau ca fiecare american să fie pregătit pentru zilele dificile care urmează. Vom trece prin două săptămâni foarte dure.

A spus aseară în conferința de presă de la Casa Albă președintele Trump, pe cel mai sobru ton cu care a vorbit până acum despre impactul pandemiei de coronavirus în Statele Unite.


Donald Trump: Şi apoi, să sperăm, vom începe să vedem, potrivit predicțiilor experților, ceva lumină la capătul tunelului, dar vor urma două săptămâni foarte, foarte dureroase.

Coordonatoarea răspunsului la coronavirus a Casei Albe, Deborah Birks, a prezentat în aceeași conferință de presă câteva modele ale răspândirii virusului. care arată că în cazul menținerii restricțiilor stricte privind distanțarea socială, numărul deceselor legate de coronavirus în Statele Unite ar ajunge de la 100.000 până la 240.000.

Fără respectarea măsurilor de reducere a răspândirii infecțiilor, numărul deceselor provocate de COVID-19 ar urca de la 1,5 milioane până la 2,2 milioane.

romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles