Bulgaria: Măștile de protecție sunt obligatorii în locurile publice

Ce se întâmplă în țările din vecinătatea României? Ei bine, în Bulgaria măștile de protecție sunt obligatorii în locurile publice.

Cine nu le poartă riscă o amendă de 5.000 de leva, echivalentul aproape 2.500 de euro.

113 persoane sunt spitalizate. 13 sunt intubate. Vârsta medie a celor infectați este de 45 de ani.

Marți, la Sofia, va începe testarea a 1.000 de polițiști de către echipe mobile.

Autoritățile sanitare încearcă să afle, pe această cale, procentul bolnavilor asimptomatici care au dobândit imunitate. În funcție de rezultate, vor fi stabilite noi strategii de testare.

Printr-un ordin al ministrului sănătății, măștile de protecție au devenit obligatorii în locurile publice.

Este prevăzută o amendă de 5.000 de leva, egale cu 2.550 de euro. Prim-ministrul Boiko Borisov a avertizat că va putea fi introdusă anunţarea obligatorie prin SMS a rutei în oraș și scopul ieșirii din casă. Vizita la alimentare va putea fi limitată o dată la trei zile.

Peste 300 de dosare penale, pentru nerespectarea carantinei, au fost înregistrate în ultimul weekend în Bulgaria.

O mare parte din cei sancționați cu amenzi de echivalentul a 2.550 de euro nu au respectat interdicția de intrare în parcuri și de adunare în grupuri de peste două persoane – a declarat secretarul general al Ministerului de Interne, Ivailo Ivanov.

La Burgas, au fost ridicate băncile în parcuri. Sub carantină se află acum 25.000 de persoane. Persoanele vindecate sunt obligate să respecte o carantină de 28 de zile.

Mâine va fi ridicată carantina orașului și stațiunii de iarnă Bansko, instituită în urma depistării a trei cazuri de Covid-19, pe data de 17 martie Ministrul de Finanțe a anunțat că bugetul va fi actualizat.

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles