DSP Caraș-Severin a primit ajutor din partea cadrelor medicale din cabinetele școlare

DSP Caraș-Severin a primit ajutor din partea cadrelor medicale din cabinetele medicale și stomatologice din școli.

Personalul medical din cabinetele medicale și stomatologice din școlile de pe raza municipilui Reșița a fost mutat temporar la Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Am primit o solicitare din partea Direcției de Sănătate Publică în vederea mutării temporare a acestor cadre medicale școlare. 33 de persoane se află în acest moment la Direcția de Sănătate Publică din județul nostru, mutați temporar, care fac diferite activități pentru a putea ieși cu toții din această criză. Este vorba despre 8 medici stomatologi, 4 asistente de la cabinetele stomatologice și respectiv 3 medici școlari și 18 asistente de la cabinetele școlare, deci un total de 33 de cadre medicale sunt în acest moment la Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin. Eu am înțeles că în acest moment sunt la dispoziția Direcției de Sănătate Publică, nu au fost delegați la Spitalul Județean din Reșița sau la alte spitale din județ, ci fac diverse activități pentru a putea ține legătura cu factorii implicați, respectiv răspund la Telefonul Verde, probabil că vor da și consultații stomatologice la Telefonul Verde pentru sitațiile de urgență, fac tot felul de activități specifice domeniului medical, centralizează și au tot felul de date și informații în acest moment,” ne-a declarat şeful Direcţiei Generale Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport şi Culte din cadrul Primariei Reşiţa, Liliana Dacica.

Liliana Dacica a mai spus că, în momentul în care cele 33 de cadre medicale au fost solicitate la DSP Caraș-Severin, cu fiecare segment în parte s-a făcut o intruire specifică de către cadre medicale specializate, iar în acest moment dețin toate informațiile pentru a se putea proteja de noul coronavirus.

Cele mai citite

Related Articles