Coronavirus: 1260 de persoane în autoizolare în Caraş-Severin şi 1740 în judeţul Timiş

În acest momenţ în judeţul Caras-Severin sunt 1260 de persoane aflate în autoizolate, iar în carantină alte 76.

Până în acest moment 182 de persoane au ieşit din autoizolare, conform statisticii oferite astăzi de compartimentul de comunicare al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin.

În judeţul Timiş în carantină instituționalizată sunt 157 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 1740 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală

 

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare copii.

Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.

Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line. Transmiterea virușilor se realizată într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor, cu care ia contact, statistic, un număr foarte mare de persoan

De același autor

Related Articles