[FOTO-AUDIO] Mobilizare impresionantă pentru UPU Smurd Reșița. Cetățenii au donat aproximativ 58.000 lei

Fundația Comunitară Banatul Montan cu sediul în Reșița s-a alăturat efortului UPU Smurd Reșița de a strânge fonduri pentru achiziționarea unor echipamente medicale necesare luptei împotriva COVID-19.

Apelul lansat în urmă cu 5 zile către comunitatea reșiteană a generat o mobilizare impresionantă din partea oamenilor.  Cu ajutorul donațiilor individuale și al unor sponsori  care s-au alăturat cauzei s-au strâns până în momentul de față  58.145 RON din obiectivul total de 82,000 RON. Din suma totală strânsă, 2.5%+TVA vor reveni procesatorului de plăți care face posibilă rularea campaniei online. Restul banilor sunt folosiți pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Reșița cu cele necesare pentru prevenția și tratarea Coronavirus, a declarat directorul executiv, Răzvan Todor.

Cu banii strânși până acum au fost achiziționate o serie de echipamente care au fost donate spitalului chiar astăzi, 18 martie 2020:

5 termometre infraroșu Nc200

–  2 Pulxoximetre Po30

– 2 monitor ATI NC5

– 1 seringa automata SN-50C66T

– 1 electrocardiograf 1200G

 Valoarea totală a acestor echipamente este de 20.216 RON.

Alte 4 echipamente în valoare totală de 28.360 RON au fost deja comandate și urmează să sosească de la furnizor în zilele următoare:

– 1 Aparat ventilare SHANGRILA 510S

– Reductor oxigen cu cupla rapida mama DIN

– Cupla tata DIN pentru furtun O2

– Masă aparate cu suport fire

În total, la data de 16.08.2020, a fost comandată aparatură medicală în valoare de 48.576 RON.

Campania de strângere de fonduri  va continua până la completarea sumei, iar în tot acest timp Fundația Comunitară Banatul Montan este în permanență în contact cu medicii de la Spitalul Județean urmând a decide în funcție de priorități ce alte echipamente sau consumabile vor fi achiziționate. Orice schimbare față de ce a fost comunicat inițial donatorilor va fi explicată acestora printr-o comunicare transparentă.

Donațiile individuale se pot face prin intermediul paginii fundației comunitare: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/donatii-upu-smurd-resita/

Companiile care doresc să susțină acest demers sunt încurajate să ia legătura cât mai repede cu Fundația Comunitară Banatul Montan. Datele de contact sunt disponibile pe pagina fundației: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/

Fundația Comunitară Banatul Montan este o organizație independentă, apolitică, transparentă și sustenabilă înființată legal la începutul anului 2020 și care vine în întâmpinarea nevoilor comunității din zona Banatului Montan. Obiectivul FCBM este acela de a mobiliza resurse din interiorul comunității pentru a susține cauze care răspund nevoilor identificate și care pot produce schimbări pozitive pentru comunitatea locală.

Cele mai citite

Related Articles