Spitalul Judeţean din Reşiţa pregătit să facă faţă situaţiei COVID-19. Oamenii continuă să ajute: 10 salopete de protecţie biologică au ajuns, astăzi, la cadrele medicale!

Medicul Emil Bunda din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa roagă cetăţenii să nu mai aibă încredere în informaţiile false care circulă pe internet, la adresa spitalului, ci să se informeze doar din surse sigure despre situaţia reală! În plus, în această situaţie medicul îndeamnă populaţia la calm şi unitate pentru a trece cu bine peste această etapă de COVID-19.

De exemplu, la ora actuală cel mai mare spital din judeţ, nu are probleme cu echipamentele medicale de protecţie, aşa cum s-a stipulat pe unele site-uri de socializare. Unitatea medicală continuă să facă aprovizionări din timp, cu cele necesare dar nu s-a pus niciodată problema că rămânem acum fără, susţine medicul Emil Bunda.

“Nu avem probleme cu aprovizionarea, nimeni nu spune că avem de toate dar în momentul de faţă ne descurcăm. Faptul că au circulat online tot felul de zvonuri cum că nu există echipamente, sigur că se folosesc puţine echipamente pentru că nu am avut cazuri multe, dar echipamente există, acestea sunt răutăţi să spui că ne obligă cineva să intrăm neechipaţi deci aşa ceva nu există, repet ne descurcăm şi avem foarte multe semnale pozitive, toată lumea încearcă să ne ajute. Primim şi de la persoane fizice şi de la ONG-uri. De exemplu, de dimineaţă am primit 10 costume de protecţie biologică, salopete, pe care le folosim în corturi acum ca să nu fie probleme, deci una peste alta avem, şi ar fi bine să nu facem reclamă negativă spitalului pentru că aceste lucruri nu sunt adevărate, cadrele medicale chiar îşi fac treaba sunt pregătite şi oamenii din Caraş-Severin trebuie să aibă încredere în noi şi în spital”, a precizat pentru Radio Reşiţa, medicul Emil Bunda.

E nevoie însă să strângem urgent o sumă de bani pentru a achiziţiona cele necesare pentru buna desfşurare a campaniei de prevenţie şi tratare a Covid-19 dar vorbim de aparatură nu de mănuşi, dezinfectanţi şi măşti medicale pentru că repet avem cu ce să ne protejăm, atât pe noi cât şi pe pacienţii noştri.. Avem însă nevoie de un Ventilator portabil – 2buc, Defibrilator 1buc, Monitor triaj – 2buc, Aparat EKG12 – 2buc, Injectomate – 2buc, Termometru cu infrarosu – 2buc, pe care să le obţinem cu jutorul oamenilor cu suflet, a mai adăugat medicul Bunda.

Cei care doresc să ajute spitalul cu bani, pot intra pe site-ul Fundaţiei Comunitare Banatul Montan şi pot dona online, foarte simplu.

Pentru transfer bancar donaţiile se pot face în conturile:

Cont RON: RO05BTRLRONCRT0533201001

Cont EURO: RO52BTRLEURCRT0533201001

Cele mai citite

Related Articles