Vitamina C a dispărut din farmacii. Colegiul Farmaciştilor din Caraş-Severin atrage atenţia:”Vitamina C mai ales în doze mari poate să facă mai mult rău decât bine”!

În ciuda recomandării autorităţilor de a evita aglomeraţia, cărăşenii într-un număr mare, au început să ia cu asalt farmaciile din judeţ.

Dacă unii s-au temut că rămân fără medicamentele de care au nevoie pentru bolile cronice de care suferă, alţii şi-au făcut provizii de Vitamina C, iar acest supliment aproape că nu se mai găseşte în unităţile farmaceutice.

Din această cauză preşedintele Colegiului Farmaciştilor, Pavel Roşca, roagă cetăţenii să nu facă abuz de vitaminca C pentru că în cantităţi mari poate să dăuneze sănătăţii. Cei care cumpără medicamente sunt sfătuiţi să nu şi le administreze după ureche ci sub sub supraveghere medicală.

“Din păcate a început isteria şi la noi, de ieri sunt în legătură cu toate farmaciile, am implementat o serie de măsuri care au menirea d a proteja personalul şi de a scădea riscul de contaminare. Am stat de vorbă cu colegii mei care mi-au spus că stocurile de spirt şi vitamina C s-au epuizat, oamenii în disperare încearcă să se protejeze dar nu trebuie să exagereze…Vreau să le transmit un mesaj pacienţilor, Vitamina C mai ales în doze mari poate să facă mai mult rău decât bine, dacă nu sunt supravegheaţi medical, să se limiteze la autoizolare, să rămână calmi, să aibă răbdare pentru că deşi este pandemie avem mijloacele necesare de a trece cu bine şi peste această încercare”, a precizat Pavel Roşca.

Dincolo de problema reală ridicată de infecţia cu coronaviruş faptul ca veştile circulă extrem de repede, că informaţii false se propagă ca focul şi fac înconjurul planetei în câteva ore ridică spaima generată de COVID 19 la rangul de isterie planetară. Astfel că şi Colegiul Farmaciştilor din Caraş-Severin îndeamnă oamenii să se informeze doar de la sursele avizate şi să nu intre în panică!

Cele mai citite

Related Articles