Primul caz de infectare cu COVID-19 din Caraş-Severin

UPDATE ora 20:00

Grupul de Comunicare Strategică raportează încă trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 28 la nivel naţional.

Cele trei cazuri sunt un bărbat de 57 ani care s-a întors luni din Italia aflat în carantină la Arad, o femeie de 26 ani din Hunedoara şi un tânăr de 27 de ani internat în Spitalul de boli infecţioase din Reşiţa – contact al unei persoane infectate. Despre primul caz de infectare cu COVID-19 din Caraş-Severin, ne spune mai multe purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

El s-a prezentat la UPU Reșița cu simptome oarecum atipice dar a fost izolat aici și i s-au recoltat probe care au fost trimise la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. Primul set de analize a avut un rezultat neconcludent dar un al doilea set a ieșit pozitiv. De menționat că nu a călătorit în ultima vreme în Italia sau altă țară afectată de coronavirus. În această seară – 10.03.2020 – va fi transportat cu izoleta la Timișoara, unde va fi internat, la Spitalul ”Victor Babeș”.

Imediat va începe o anchetă epidemiologică a contacților. Soția pacientului este în acest moment izolată la domiciliu, conform protocolului din aceste situații și este asimptomatică.


Două persoane din Reşiţa cu simptome ce ar putea coincide cu simptomatologia specifică COVID 19 se află la această oră în izolatorul secţiei de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa.

Este vorba despre un tânăr de 27 de ani şi o femeie de aproximativ 60 de ani care au intrat în contact cu persoane care la rândul lor au intrat în contact cu alte persoane confirmate cu coronavirus. Le-au fost recoltate o serie de analize care au fost trimise la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Direcţia de Sănătate Publică roagă populaţia să nu intre în panică şi să nu dea curs zvonurilor pentru că nu avem confirmat niciun caz de coronavirus şi nicio persoană nu se află în carantină!

“O persoana de 27 de ani s-a prezentat cu dureri de gât şi cu stare de rău la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Bărbatul a declarat că soţia dânsului s-a întâlnit cu o altă persoană care a avut un contact cu o altă persoană confirmată cu coronavirus. Tânărul a rămas sub supraveghere medicală în izolatorul UPU, i s-au recoltat analize, care au fost trimise la Spitalul Victor Babeş din Timişoara pentru a avea un rezultat concludent. O altă prsoană în vârstă de 60 de ani s-a prezentat astăzi la spital, doamna ar suferi de o bronşită cronică şi era deja bolnavă în momentul în care s-a întâlnit cu fiul său, şofer de tir care s-a întors din Italia dar probabil de teamă şi acuzând o simptomatologie de viroză respiratorie s-a prezentat la UPU unde a rămas şi dânsa în izolare. Şi pentru ea au fost trimise probe la Spitalul de Boli Infecţioase aşa că până aflăm rezultatele cele două persoane rămân în izolatorul de la UPU. Nu putem afirma că sunt suspiciuni de coronavirus dar totuşi persoanele prezintă o simptomatologie care în interpretarea medicală ar putea să semene şi cu aşa ceva. Nu trebuie să ne panicăm, aşteptăm rezultatele, conform protocolului,” ne-a declarat astăzi purtătorul de cuvânt Daniel Botgros.

3 COMENTARII

  1. dreptul tau de a nu te vaccina , este echivalentul cu dreptul tau de a contamina pe altii. “ACEST DREPT” nu ai de unde sa-l primesti., nu ti se cuvine. Zic sa mai gandesti . . .

  2. Guvernul chinez tocmai a anunţat de 4 zile tratamentul pentru noua tulpină de gripă provocată de coronavirusul covid 19 dar toată mass-media tace mâlc. Na, legea nazistă a obligativităţii vaccinării încă nu s-a aprobat şi isteria mai trebuie întreţinută.

    Tratamentul este 200mg/kg/zi de vitamina C. Da Vitamina C aţi auzit bine.

    Ceea ce ne spune guvernul chinez este că Vitamina C dă rezultate la această gripă şi la TRATAMENT dar şi la PREVENŢIE.

    Şi atunci stăm şi ne întrebăm mai este cineva pe lumea asta care să creadă că această isterie întreţinută de mass-media nu are un scop ascuns şi anume aprobarea legii naziste privind vaccinarea obligatorie? Dacă o banală gripă este prezentată ca o adevărată pandemie, ce se va întâmpla când va fi cu adevărat o pandemie?
    Pe zi ce trece numărul de infecţii şi decese de la noua gripă a scăzut vertiginos, dar cu cât scade mai mult cu atât televiziunile ne prezintă o situaţie apocaliptică când de fapt nu este. Păi na, încă nu s-a votat egea nazistă a obligativităţii vaccinării cu 16 vaccinuri anual începând cu vârsta de 16 ani pentru tot restul vieţii. A venit căldura oameni buni şi odată cu căldura s-a dus şi această gripă. Nu mai credeţi ştirile apocaliptice de la tv.

    Dacă noi nu vrem să interzicem dreptul celor care vor să se vaccineze, ei de ce vor să ne interzică dreptul nostru de a nu ne vaccina? De ce le este frică?

    Spuneţi NU legii naziste privind obligativitatea vaccinării. Suntem oameni liberi şi noi singuri decidem pentru noi ce metode de prevenţie şi ce tratamente să facem.

  3. NU SUNT IN UPU RESITA ,MINCIUNI, SUNT IN SPITALUL DE BOLI INFECTIOASE RESITA IN SECTORUL DE IZOLARE PT PACIENTI CU CORONAVIRUS.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles