Problema potabilităţii apei la Caransebeș a fost rezolvată

Societatea AQUACARAŞ anunţă cetăţenii din municipiul Caransebeş că apa livrată la robinete a revenit în parametrii de potabilitate.

Potrivit unui comunicat de presă, analizele efectuate în această dimineaţă arată că nu mai sunt probleme de culoare şi turbiditate. Operatorul dă asigurări că astfel de situaţii nu se vor mai repeta după recepţionarea şi darea în folosinţă a noii uzine de apă din Caransebeş, lucru ce se va întâmpla în maxim 3 luni, cu ajutorul Primăriei.

***

Societatea AQUACARAŞ anunţă cetăţenii din municipiul Caransebeş că din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore, apa livrată la robinete nu se mai încadrează în totalitate în parametrii de potabilitate.

Potrivit unui comunicat de presă, calitatea apei brute din Lacul Zerveşti s-a înrăutăţiţ iar capacitatea de tratare a uzinei a fost depăşită, nemaifiind posibilă asigurarea conformării pentru culoare şi turbiditate.

Din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore, calitatea apei brute din Lacul Zervești s-a înrăutățit, depășind valorile corespunzătoare categoriei A 1, prevăzute de HG100/2002, respectiv NTPA 013/2002, la parametrii turbiditate și culoare.

Capacitatea de tratare a Uzinei de Apă  a fost depășită, nemaifiind posibilă asigurarea conformării pentru parametrii  culoare și  turbiditate,  conform cerințelor Legii 458/2002, forma consolidată în 2017.  Sperăm că în cel mai scurt timp să înlăturăm acest inconvenient.

De același autor

Related Articles