TELVERDE pentru informarea cetățenilor despre coronavirus. Numărul NU este unul de urgență

231

Cetățenii care vor să se informeze despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă au la dispoziție un număr special, TELVERDE, 0800800358, gestionat de Ministerul Sănătății.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358. Cetățenii pot apela numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații pot apela linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.