Concursul ”Alergând la pădure 2020” lansează înscrierile pentru participanți

243

Ediția de anul aceasta a concursului ”Alergând la pădure” este organizată sub forma unui eveniment sportiv cu strângere de fonduri din comunitatea locală. În urma unui concurs de proiecte, trei cauze au fost selectate pentru a participa la competiția  din acest sezon. Acestea sunt:

Fabrica de Bicicliști – un program de educație a copiilor prin ciclism  – propus de Asociația Club Sportiv BA

Tabăra urbană – o serie de ateliere pentru copiii din cartierele Govândari, Lunca Pomostului și Muncitoresc – propus de Fundația Humanitas Pro Deo, filiala Reșița

Promovarea Șahului în comunitatea din municipiul Reșița organizarea unor concursuri de selecție și competiții șahiste pentru copii și juniori – propus de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin.

Descrierea detaliată a proiectelor se găsește pe site-ul evenimentului: www.alergandlapadure.ro

Odată cu anunțarea câștigătorilor a fost lansată și campania de  strângere de fonduri pentru cele trei cauze. Fiecare dintre proiecte  include o propunere de buget și se bazează pe sprijinul comunității pentru a strânge fondurile necesare implementării proiectului.

Alergătorii din concurs vor plăti o taxă de înscriere și vor putea alege  către care dintre cauze să direcționeze această sumă în momentul  înscrierii. În același timp, donatori independenți care nu doresc  neapărat sa participe la concursul de alergare dar își doresc să susțină  cauzele, pot face asta printr-o donație directă către oricare dintre  cauze pe site-ul evenimentului cu doar câteva clickuri. Donația poate fi făcută publică sau poate rămâne anonimă. Nu în ultimul rând, companiile  care doresc să susțină cauzele sunt de asemenea încurajate să contribuie la campanie.

Fondurile colectate în urma evenimentului vor fi direcționate către cele  trei proiecte câștigătoare și se vor întoarce înapoi în comunitate întrucât toți beneficiarii direcți ai proiectelor sunt locuitori ai Reșitei, ne-a transmis Răzvan Todor, președintele Fundației Comunitare a Banatului Montan.

Alergând la Pădure este un concurs de alergare montană născut din  pasiunea pentru natură și mișcare în aer liber și din dorința de a  contribui la încurajarea unui stil de viaţă sănătos și la dezvoltarea  unei conștiințe prietenoase faţă de mediul  înconjurător.

Este organizat de Fundația Comunitară Banatul Montan în parteneriat cu Asociația Bike Attack. Cea de a VI-a ediție a concursului Alergând la Pădure va avea loc în Reșița în 26 aprilie 2020.

sursa foto: Radio Reșița