Liliana Dacica: “Părinţii să nu intre în panică! Se caută cele mai bune soluţii pentru relocarea copiilor din grădiniţe!”

Un număr de 5 grădiniţe din Reşiţa sunt cuprinse anul acesta în proiecte ample de reabilitare.

„Vor intra 5 unităţi în reabilitare, dintre care la două avem deja proiectul tehnic finalizat, avem deja semnată finanţarea şi o să le scoatem la licitaţie în cel mai scurt timp,” ne-a declarat directorul departamentului de investiţii din cadrul Primăriei Reşiţa, Adelin Tuţă.

Primele două grădiniţe care vor intra în reabilitare, după finalizarea licitaţiei, sunt „Dumbrava Minunată” şi grădiniţa „Floarea Soarelui”, ambele cu program prelungit.

Valoarea investiţiei la grădiniţa cu program prelungit „Dumbrava Minunată” este de 5,6 milioane de lei, şi o perioadă de execuţie de 20 de luni, iar la grădiniţa „Floarea Soarelui” valoarea proiectului este de aproximativ 950 de mii de euro şi o perioadă de execuţie tot de 20 de luni.

“Grădiniţa “Dumbrava Minunată” se va reloca ca şi desfăşurare de activităţi la parterul Şcolii Gimnaziale Nr.8 din Reşiţa, unde deja am pregătit spaţiile respective şi am făcut lucrările necesare, pentru că fiind vorba despre copii preşcolari, necesită respectarea anumitor normative: trebuie să aibă intrare separată, toaletele trebuie să fie refăcute la distanţă mai mică, iar noi am pregătit lucrul acesta. De comun acord cu conducerea unităţii de învăţământ am fost pe teren, am vizitat fiecare clasă în parte si lucrurile sunt puse la punct,” ne-a declarat şeful Direcţiei Generale Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport şi Culte din cadrul Primariei Reşiţa, Liliana Dacica.

“În ceea ce priveşte grădiniţa “Floarea Soarelui”, încă nu am găsit locaţia în care se vor muta, suntem în analiza mai multor locaţii. Dorim, de comun acord, cu conducerea grădiniţei şi ţinând cont şi de dorinţele părinţilor să luăm cea mai bună decizie. În perioada următoare vom merge din nou pe teren şi vom identifica spaţiile respective încă o dată. Dacă vom reuşi să relocăm copiii nu numai pe parter, dar şi la etalul I, noi intenţionăm să-i mutăm pe toţi în Şcoala Gimnazială Nr.9,” a mai declarat Liliana Dacica.

Liliana Dacica a mai spus că în acest moment nu se poate discuta despre o decizie clară în ceea ce priveste relocarea copiilor de la grădiniţa “Floarea Soarelui”. În perioada următoare se va lua o decizie împreună cu conducerea unităţii de învăţământ după ce vor fi luate în calcul toate în calcul toate soluţiile existente.

Dorim să alegem cea mai bună soluţie pentru părinţi. Ştim că sunt părinţi care au mai mulţi copii în grupe diferite şi nu vrem să alerge de la o locaţie la alta pentru a ajunge cu copiii la grădiniţă,” a mai adăugat Liliana Dacica.

Liana Dacica

Cele mai citite

Related Articles