Autorităţile fac apel la cetăţeni să nu intre în panică din cauza coronavirusului

236

În România, nu există niciun caz de coronovirus confirmat. Autorităţile fac apel încă o dată la cetăţeni să nu intre în panică şi să se informeze doar din surse oficiale. Pentru a pune la punct un plan de acţiune necesar gestionării situaţiei provocate de noul coronaviruş a fost convocaţ la Ministerul de Interne, Comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Marcel Vela: Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România, din Italia şi totodată, autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc în Italia. Se va emite o hotărâre de guvern pentru alocarea resurselor financiare necesare ministerelor, pentru instituirea măsurilor de carantinare, de salarizare şi cele aferente realizării materialelor de informare. Se va desemna de către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, a unor experţi care să facă parte dintr-un grup de lucru, în scopul stabilirii unor posibile scenarii de acţiune, în funcţie de evoluţia infecţiei. Se va institui o linie telefonică dedicată apelanţilor care solicită informaţii referitoare la infecţia cu coronavirus.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca miercuri Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi a făcut apel la responsabilitate în gestionarea acestei crize, din partea presei şi a politicienilor