[AUDIO-FOTO] Făşangul şi Dragobetele şi-au dat întâlnire la Direcţia pentru cultură Caraş-Severin

Galeria Direcţiei pentru Cultură a judeţului Caraş-Severin din Reşiţa a găzduit în după-amiaza zilei de joi, 20 februarie două acţiuni de sufleţ dedicate frumosului.

Pe simeze, membri cercului de pictură “Arta culturală reşiţeană” a Forumului Democratic al Germanilor din municipiul de pe Bârzava, sub directa coordonare a artiştilor plastici cărăşeni Doina şi Gustav Hlinka au prezentat publicului o nouă ediţie a expoziţiei de pictură “Carnavalul culorilor”. Lucrările realizate sunt în tonul Făşangului, care sperie iarna şi vesteşte primăvara, un obicei tradiţional al comunităţilor etnice din Banat.

Directorul instituţiei de cultură din judeţ, dr. Liubiţa Raichici despre o acţiune inedită:

Liubiţa Raichici

Şi dacă prima parte a după-amiezii a fost rezervată frumosului văzuţ a doua parte a fost dedicată femeii şi frumosului scris şi vorbit. Este vorba despre o acţiune literară, mai bine zis lansarea volumului de versuri semnat de Gheorghe Juravle cu doar câteva zile înainte de tradiţionala sărbătoare românească, Dragobetele.

Dr. Liubiţa Raichici subliniază:

Liubiţa Raichici

Continuăm în aceeaşi notă romantică şi vă informăm că luni, 24 februarie sub genericul “De Dragobete” va avea loc un recital de muzică folk şi poezie de dragoste din lirica reşiţeană. Evenimentul muzical-literar organizat de Centrul judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale Caraş-Severin în parteneriat cu Consiliul judeţean şi instituţia gazdă se va consuma de la ora 18.00 pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa.

Intrarea publicului este liberă.

Foto: Radio Romania Resita

Cele mai citite

Related Articles