[AUDIO] Pachete de igienă pentru reşiţenii aflaţi în risc de sărăcie şi excluziune socială

Categoriile cele mai defavorizate din Reşiţa îşi pot ridica pachetele de igienă personală de la Serviciul Public Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Reşiţa.

Laura Sgaverdea a urmărit subiectul şi a aflat detalii de la Lidia Roşian, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială Reşiţa:

Programul Operaţional pentru întrajutorarea persoanelor defavorizate, implementat în perioada 2019-2020 se derulează începând cu 28 ianuarie şi la Reşiţa. Direcţia de asistenţă socială a municipiului distribuie pachete cu produse de igienă beneficiarilor de venit minim garantat şi familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei:

Lidia Roşian: “La nivelul Direcţiei de Asistenţă Socială avem înregistrate 540 de persoane care se află în situaţiile respective de vulnerabilitate. Un pachet cu produse de igienă conţine: periuţe de dinţi: 5 bucăţi, pastă de dinţi: 300 ml, săpun lichid: 500 ml, şampon copii: 800 ml, şampon adulţi: 500 ml şi detergenţi: 2700 de grame“.

Lidia Roşian – şeful Direcţiei de Asistenţă Socială Reşiţa a mai explicat faptul că, pentru a atinge obiectivul proiectului de reducere a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială se preocupă şi de învăţarea beneficiarilor în ceea ce priveşte utilizarea acestor produse:

Lidia Roşian: “Avem lângă noi două persoane mediatoare sanitare care se ocupă de informarea şi sprijinul acestor persoane în zonele defavorizate din municipiul Reşiţa. Constant ele merg în cartierele cu probleme sociale şi fac asta. Merg şi îi ajută pe oamenii aceştia să se autoeduce într-un fel sau altul sau să le dea exemple pozitive legate de cât de benefice sunt aceste ajutoare, cât de important este copiii să aibă o educaţie legată de a se spăla şi pe dinţi şi a folosi un şampon, un gel de duş“.

Proiectul este cofinanţat din fondul de ajutor european şi este destinat celor mai dezavantajate persoane.

Foto: arhiva

Cele mai citite

Related Articles