Primăriile din Caraş-Severin încep distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană

Persoanele defavorizate din Caraş-Severin vor primi de la Uniunea Europeană, produse de igienă – periuţă şi pastă de dinţi, săpun lichid, şampon copii şi adulţi, detergent de rufe.

Distribuirea va începe luni, 27 ianuarie, în baza actului de identitate. Pentru persoanele nedeplasabile, primăriile vor asigura livrarea ajutoarelor la domiciliu. De aceste produse se vor bucura persoanele care beneficiază de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiei, dar şi persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 784/2018, beneficiază de ajutoare alimentare şi produse de igienă următoarele categorii de beneficiari:

a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Beneficiarii vor putea ridica pachetele de la centrele de distribuire ale unităților administrativ-teritoriale în a căror rază teritorială își au domiciliul, pe baza actului de identitate. Pentru persoanele nedeplasabile, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terțe persoane, primăriile vor asigura livrarea ajutoarelor la domiciliu.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, sunt eligibile în cadrul programului 12.625 de persoane.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles