Debranșări din cauza restanțelor uriașe la plata apei potabile

Restanțierii la consumul de apă din rețeaua municipală pun în pericol activitatea de furnizare a apei către populația din Lugoj, Tapia și Măguri.

Afirmaţia aparţine conducerii societăţii Meridian 22, care va trece din această săptămână la debranşări. Sumele neplătite, accumulate de rău platnici, în ultimele două luni au redus lichiditățile și posibilitățile operatorului de apă-canal din Lugoj, societatea Meridian 22, de a face plățile către furnizorii de echipamente, substanțe și energie electrică. Conturile Meridian au fost chiar blocate de către Retim din cauza unei restanțe de plată de circa 1000 de lei.

Pentru a stabiliza situația financiară Meridian 22 a anunțat că de săptămâna viitoare va începe să-i debranșeze pe cei care locuiesc la case în Lugoj, Tapia și Măguri, care nu și-au achitat facturile de plată, fiind în evidențe cu sume restante considerabile. Sunt unele familii, care locuiesc în apropierea grădiniței de pe lângă Școala nr. 4, care sunt înregistrate cu datorii de 7000 de lei. În total, suma pentru care operatorul a declanșat măsurile de recuperare forțată se ridică la 371.000 de lei, pentru facturi neîncasate mai mari de 60 de zile. Debranșările vor începe în Lugojul roman, din cartierele Eftimie Murgu (Balta Lată) și Caștela.

Cele mai citite

Related Articles